Aanleg openhaard

Aanleg openhaard

Sommige mensen gebruiken hun schouw voor verwarming en gezelligheid. Andere maken er een waar altaar van. In de cadeaushop kunt u terecht voor een groot aantal accessoires voor in en om de haard. U kunt uw schouw als het ware helemaal mee laten gaan aan uw eigen woninginrichting.

Dient de schouw op vakkundige wijze gestuukt te worden dan bent u uiteraard ook bij ons aan het juiste adres.
Waarschijnlijk heeft u geen kennis over hoe uw rookkanaal er bij staat. Geen probleem! Houweling stijlschouwen heeft een meester-schoorsteenveger die alles regelt. Hij test en beoordeelt uw rookkanaal.

Houweling’s stijlschouwen-/traditionele openhaardenbouw en woondecoraties Veiligheid boven alles!

Een openhaard staat voor stijl, kwaliteit en warmte. Als de openhaard eenmaal gebouwd en klaar voor gebruik is, gaat het u natuurlijk om puur genieten. Dus laat het “pure genieten” niet bederven door de gedachten in uw achterhoofd “het zal toch wel veilig zijn!”
Gelukkig staat “Een echte Houweling” voor kwaliteit en veiligheid. Daarom bieden wij u graag wat uitleg zodat u zeker weet dat de kwaliteit en uw veiligheid gewaarborgd is.

Een nieuwe openhaard bouwen

Het bouwen van openhaarden en schouwen gebeurt bij ons op traditionele wijze. Dit wil zeggen, geen betonnen binnenbak (deze zal altijd scheuren, ook als gas gebruikt wordt) Dit komt doordat de betonbak niet kan uitzetten of krimpen vanwege de warmte werking. Het gevolg zal Scheuren opleveren!

Daarom bouwen wij het vuurgedeelte van van de openhaard van origineel traditioneel vuursteen. Originele traditionele vuursteen De gele vuursteen die wij gebruiken is in delen verwerkt tot 1 geheel, en kan onderling het krimpen en uitzetten opvangen.
Wij gebruiken geen ijzeren doe-het-zelf-kap, want ook hier kiezen wij weer voor veligheid en kwaliteit want deze metselen wij op ambachtelijke wijze net als honderden jaren geleden.

Tegelijkertijd sluiten wij de haard toch af met een klep wij zullen u graag van uitleg voorzien hoe dit systeem werkt als u wij u in onze showroom mogen begroeten.

Inbouw in bestaande schouw

In deze situatie hakken wij de binnenzijde van de schouw geheel uit, en voeren uiteraard het puin af. Wij metselen vervolgens van binnen de schouw uit met verloop naar het rookkanaal.
Het maakt niet uit of dit op de begane grond op de eerste- of tweede etage dient te gebeuren. Ook hierin bouwen wij uiteraard een originele vuurbak.