Onderhoud aan het rookkanaal - Rob Houweling

Onderhoud van het rookkanaal

Onderhoud aan het rookkanaal

Iedere haard produceert afvalstoffen, ook wel rookgassen genoemd. Deze verbrandingsgassen moeten goed en veilig worden afgevoerd. Dit gebeurd door middel van een afvoerkanaal, oftewel een rookkanaal. Zo’n rookkanaal is erg belangrijk en moet dan ook voldoen aan een aantal eisen :

  • Het rookkanaal moet brandvertragend genoeg zijn.
  • Het rookkanaal moet zo recht mogelijk lopen.
  • Het kanaal mag bochten van maximaal 45 graden bevatten. Bochten verminderen de doorstroom van rookgassen en zorgen voor meer teer- en roetresten aan de binnenkant van het kanaal.
  • Het kanaal moet boven het dak uitkomen.
  • Het rookkanaal moet worden gebouwd volgens de geldende normen en regels.

Onderhoud aan uw rookkanaal is van groot belang. Als er gestookt wordt in de kachel, komen niet-verbrande deeltjes in het rookkanaal terecht. Deze deeltjes hechten zich aan de koudere wanden van het kanaal. Als uw rookkanaal door deze rookgassen verstopt raakt of kapot gaat, kan dit nare gevolgen hebben. Denkt u hierbij aan schoorsteenbrand of zelfs koolstofmonoxidevergiftiging, maar ook aan zaken als het vervangen van uw rookkanaal. Het is dus belangrijk uw rookkanaal eens in de zoveel tijd te laten onderhouden en reinigen.

Rob Houweling biedt u onderhoud, reiniging en reparatie van uw rookkanaal. Wij beschikken over het juiste materiaal en gebruiken de juiste technieken. Door jarenlange ervaring onderhouden wij uw rookkanaal op een professionele wijze. Bovendien krijgt u een bewijs met daarop de datum van het onderhoud aan uw rookkanaal, handig voor bijvoorbeeld de verzekering.

Heeft u interesse in rookkanaal onderhoud door Rob Houweling? Of zou u graag nog wat meer informatie willen? Neem dan nu contact op met ons en wij kijken wat we voor u kunnen betekenen.