Onderhoud rookkanaal Rijnmond

Als u een openhaard heeft in uw huis, is het rookkanaal daar een onderdeel van. Iedere keer als u de openhaard laat branden komen er niet-verbrande deeltjes in het kanaal terecht. Deze deeltjes kunnen ernstige gevolgen voor zowel u als uw rookkanaal hebben. Daarom is het belangrijk dat u met enige regelmaat denkt aan het onderhoud van uw rookkanaal Rijnmond .

Onderhoud van uw rookkanaal in Rijnmond door Rob Houwelingen

Onderhoud van een rookkanaal  is zeer van belang door de mogelijk ernstige gevolgen. Zo kan uw rookkanaal verstopt raken en/of zelfs kapot gaan. Hierdoor zal het kanaal vervangen moeten worden. Voor uw eigen gezondheid is het ook erg gevaarlijk om onderhoud aan een rookkanaal Rijnmond over te slaan. Zo kunt u zelfs koolmonoxidevergiftiging riskeren.

Onderhoud rookkanaalEr zijn een aantal eisen waaraan uw rookkanaal moet voldoen:

  • Het rookkanaal moet zo recht mogelijk lopen.
  • In het rookkanaal mogen bochten van max. 45 graden zitten. Door bochten wordt de doorstroom van rookgassen verminderd.
  • Een rookkanaal moet brandvertragend zijn.
  • Het kanaal moet gebouwd worden volgens de regels en normen die hiervoor vastgesteld zijn.
  • Het rookkanaal moet boven het dak uitkomen.

U kunt bij Rob Houweling terecht voor onderhoud rookkanaal , reiniging en reparatie. Onze medewerkers zijn zeer vakkundig en voeren het werk op professionele wijze uit. Wij beschikken over de juiste apparatuur en zijn op de hoogte van de nieuwste technieken. Wij kunnen u dan ook zeker uitstekend vakmanschap garanderen.

Interesse in onderhoud rookkanaal ?

Bent u geïnteresseerd in de service onderhoud rookkanaal Rijnmond van Rob Houweling ? Neem dan contact met ons op. Dit kan telefonisch via 070 – 39040869 of u kunt mailen naar info@openhaardbouw.nl.