Reinigen rookkanaal - Rob Houweling stijlschouw specialist

Reinigen van het rookkanaal

Reinigen van het rookkanaal

reinigen rookkanalenHet is belangrijk om uw rookkanaal regelmatig te reinigen. Als u uw rookkanaal niet regelmatig reinigt, zou dat een schoorsteenbrand of zelfs koolstofmonoxidevergiftiging kunnen veroorzaken. Als een kachel gestookt wordt, komen er niet-verbrande deeltjes in het rookkanaal terecht. Deze deeltjes hechten zich dan aan de koudere wanden in het hogere deel van het kanaal. Dit is roetaanslag, ook wel creosoot genoemd. Deze roetaanslag vormt een teerachtige, zeer brandbare laag. Doordat dit zeer brandbaar is, is een schoorsteenbrand eigenlijk zo goed als onvermijdelijk.

Natuurlijk is het mogelijk zelf het rookkanaal te vegen om zo van roetaanslag af te komen. Er zijn verschillende hulpmiddelen hiervoor. Lees wel heel goed de gebruiksaanwijzing, om zo het beste resultaat te behalen. Mocht u nog tegen problemen aanlopen tijdens het doe-het-zelven, kunt u altijd contact opnemen met Rob Houweling. Als het rookkanaal intensief gebruikt wordt, raden wij u aan minimaal twee keer per jaar te vegen. Als u bijvoorbeeld alleen ’s avonds stookt, raden wij u aan om minimaal een keer per jaar uw rookkanaal te vegen.

U kunt natuurlijk ook het reinigen van het rookkanaal laten doen door ons. Wij hebben het juiste materiaal voor het schoonmaken van elk rookkanaal. Door onze jarenlange ervaring kunnen wij ieder rookkanaal op een professionele wijze reinigen. Bovendien krijgt u een bewijs met daarop de datum waarop uw rookkanaal voor het laatst is schoongemaakt. Dit kan handig zijn voor bijvoorbeeld de verzekering. Als u uw rookkanaal door Rob Houweling wil laten reinigen, neem dan contact met ons op. Wij zullen u zo snel mogelijk proberen te helpen en adviseren.