Renovatie van het rookkanaal

Renovatie van het rookkanaal

Iedere haard produceert afvalstoffen, ook wel rookgassen genoemd. Deze verbrandingsgassen moeten goed en veilig worden afgevoerd. Dit gebeurd door middel van een afvoerkanaal, oftewel een rookkanaal. Zo’n rookkanaal is erg belangrijk en moet dan ook voldoen aan een aantal eisen :

  • Het rookkanaal moet brandvertragend genoeg zijn.
  • Het rookkanaal moet zo recht mogelijk lopen.
  • Het kanaal mag bochten van maximaal 45 graden bevatten. Bochten verminderen de doorstroom van rookgassen en zorgen voor meer teer- en roetresten aan de binnenkant van het kanaal.
  • Het kanaal moet boven het dak uitkomen.
  • Het rookkanaal moet worden gebouwd volgens de geldende normen en regels.

Het rookkanaal is dus een belangrijk onderdeel van uw haard. Als er iets mis is met het afvoerkanaal, is het dan ook belangrijk dat deze wordt vervangen. Anders loopt u het risico op schoorsteenbrand of zelfs koolstofmonoxidevergiftiging. Dit zal u ongetwijfeld meer kosten dan alleen het laten repareren van uw rookkanaal.

Wij van Rob Houweling bieden u renovatie, reparatie, onderhoud en reiniging van uw rookkanaal. Wij beschikken over de juiste technieken en materialen. Onze medewerkers hebben jarenlange ervaring, zodat zij uw rookkanaal op professionele wijze kunnen renoveren of vervangen. Bovendien ontvangt u van ons na de renovatie een bewijs met de datum van de renovatie. Dit kan handig zijn voor bijvoorbeeld de verzekering mocht u hiermee te maken krijgen.

Heeft u interesse in renovatie, reparatie, onderhoud en reiniging van uw rookkanaal door Rob Houweling? Of zou u nog wat meer informatie willen? Neem dan nu contact op of kom eens bij ons langs in Den Haag. Dan kijken wij samen met u wat we voor u kunnen betekenen.