Rookkanaal - Rob Houweling staat graag voor u klaar!

Rookkanaal

RookkanaalIedere haard produceert afvalstoffen, ook wel rookgassen genoemd. Deze gassen moeten goed en veilig worden afgevoerd. Dit gebeurd door middel van een rookkanaal. Zo’n rookkanaal is erg belangrijk en moet dan ook voldoen aan een aantal eisen.

Het rookkanaal moet:

 • brandvertragend genoeg zijn.
 • zo recht mogelijk lopen.
 • bochten van maximaal 45 graden bevatten. Bochten verminderen de doorstroom van rookgassen en zorgen voor meer teer- en roetresten aan de binnenkant van het kanaal.
 • boven het dak uitkomen.
 • worden gebouwd volgens de geldende normen en regels.

Daarom is onderhoud van groot belang. Als er gestookt wordt in de kachel, komen niet-verbrande deeltjes hierin terecht. Deze deeltjes hechten zich aan de koudere wanden. Als het kanaal hierdoor verstopt raakt of kapot gaat, kan dit nare gevolgen hebben. Denkt u hierbij aan schoorsteenbrand of zelfs koolstofmonoxidevergiftiging, maar ook aan zaken als het vervangen van uw rookkanaal. Het is dus belangrijk uw rookkanaal eens in de zoveel tijd te laten onderhouden en reinigen.

Rob Houweling biedt u onderhoud, reiniging en reparatie van uw rookkanaal. Wij beschikken over het juiste materiaal en gebruiken de juiste technieken. Door jarenlange ervaring zijn wij erin gespecialiseerd in om uw rookkanaal op een professionele wijze te onderhouden. Bovendien krijgt u een bewijs met daarop de datum van het onderhoud, dit is handig voor bijvoorbeeld de verzekering.

Contact

Bent u benieuwd wat Rob Houweling, dé specialist in onder andere het rookkanaal, u kan bieden? Neem dan een kijkje in ons fotoboek óf kom eens langs in onze showroom. Voor vragen en/of meer informatie kunt u uiteraard contact met ons opnemen. Dit kunt u doen door te bellen naar 06 – 515 77 371 of te mailen naar info@openhaardbouw.nl. Ook kunt u ons contactformulier invullen. Dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op.

Wij zijn pas tevreden wanneer u dat bent!

Specialist in schouwenAls erkend 5-sterrenspecialist is dit onze meerwaarde:

*Goed advies
*Vakmanschap
*Kwaliteit
*Service
*Garantie

Offerteformulier

  Naam (verplicht)

  Bedrijfsnaam

  Adres

  PC/Woonplaats

  Telefoonnummer

  E-mail (verplicht)

  Onderwerp

  Bestand toevoegen

  Uw bericht

  Ik ga akkoord met de privacyvoorwaarden. Lees hier onze privacy voorwaarden (*)