Rookkanalen - Rob Houweling staat graag voor u klaar!

Rookkanalen

RookkanalenBent u er wel van op de hoogte wat het belang is van rookkanalen wat betreft openhaarden? Daar kunnen wij u verder mee helpen! Wij zijn gespecialiseerd in alles wat er bij openhaardenbouw en onderhoud komt kijken.

Reinigen van de rookkanalen

Het is belangrijk om uw rookkanaal regelmatig te reinigen. Als u uw rookkanaal niet regelmatig reinigt, zou dat een schoorsteenbrand of zelfs koolstofmonoxidevergiftiging kunnen veroorzaken. Als een kachel gestookt wordt, komen er niet-verbrande deeltjes in het rookkanaal terecht. Deze deeltjes hechten zich dan aan de koudere wanden in het hogere deel van het kanaal.

Onderhoud aan de rookkanalen

Onderhoud aan uw rookkanaal is van groot belang. Als er gestookt wordt in de kachel, komen niet-verbrande deeltjes in het rookkanaal terecht. Deze deeltjes hechten zich aan de koudere wanden van het kanaal. Als uw rookkanaal door deze rookgassen verstopt raakt of kapot gaat, kan dit nare gevolgen hebben.

Renovatie aan de rookkanalen

Iedere haard produceert afvalstoffen, ook wel rookgassen genoemd. Deze verbrandingsgassen moeten goed en veilig worden afgevoerd. Dit gebeurd door middel van een afvoerkanaal, oftewel een rookkanaal. Het rookkanaal is dus een belangrijk onderdeel van uw haard. Als er iets mis is met het afvoerkanaal, is het dan ook belangrijk dat deze wordt vervangen. Anders loopt u het risico op schoorsteenbrand of zelfs koolstofmonoxidevergiftiging. Dit zal u ongetwijfeld meer kosten dan alleen het laten repareren van uw rookkanaal.

Contact

Bent u benieuwd wat Rob Houweling, dé specialist in onder andere rookkanalen, u kan bieden? Neem dan een kijkje in ons fotoboek óf kom eens langs in onze showroom. Voor vragen en/of meer informatie kunt u uiteraard contact met ons opnemen. Dit kunt u doen door te bellen naar 06 – 515 77 371 of te mailen naar info@openhaardbouw.nl. Ook kunt u ons contactformulier invullen. Dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op.

Wij zijn pas tevreden wanneer u dat bent!

Specialist in schouwenAls erkend 5-sterrenspecialist is dit onze meerwaarde:

*Goed advies
*Vakmanschap
*Kwaliteit
*Service
*Garantie

Offerteformulier

  Naam (verplicht)

  Bedrijfsnaam

  Adres

  PC/Woonplaats

  Telefoonnummer

  E-mail (verplicht)

  Onderwerp

  Bestand toevoegen

  Uw bericht

  Ik ga akkoord met de privacyvoorwaarden. Lees hier onze privacy voorwaarden (*)