Rookkanalen Delft

Bij de aanleg van uw openhaarden wordt er een rookkanaal geplaatst. Nu is het van belang om deze goed te reinigen en onderhouden. Daarnaast verzorgen wij ook de renovatie van rookkanalen bij u in Delft.

Rookkanalen DelftReinigen

Het is belangrijk om uw rookkanalen in Delft regelmatig te reinigen. Als een kachel gestookt wordt, komen er niet-verbrande deeltjes in het rookkanaal terecht. Deze deeltjes hechten zich dan aan de koudere wanden in het hogere deel van het kanaal. Dit is roetaanslag en dit vormt een teerachtige, zeer brandbare laag. Doordat dit zeer brandbaar is, is een schoorsteenbrand eigenlijk zo goed als onvermijdelijk. Wij hebben het juiste materiaal voor het schoonmaken van elk rookkanaal. Door onze jarenlange ervaring kunnen wij ieder rookkanaal op een professionele wijze reinigen.

Onderhoud

Iedere haard produceert afvalstoffen, ook wel rookgassen genoemd. Deze verbrandingsgassen moeten goed en veilig worden afgevoerd. Dit gebeurd door middel van een afvoerkanaal, oftewel een rookkanaal. Onderhoud aan uw rookkanalen in Delft is van groot belang. Als er gestookt wordt in de kachel, komen niet-verbrande deeltjes in het rookkanaal terecht. Deze deeltjes hechten zich aan de koudere wanden van het kanaal. Als uw rookkanaal door deze rookgassen verstopt raakt of kapot gaat, kan dit nare gevolgen hebben. Het is dus belangrijk uw rookkanaal eens in de zoveel tijd te laten onderhouden en reinigen.

Renovatie

Iedere haard produceert afvalstoffen, ook wel rookgassen genoemd. Deze verbrandingsgassen moeten goed en veilig worden afgevoerd via uw rookkanalen in Delft. Het is dus een belangrijk onderdeel van uw haard. Als er iets mis is met het afvoerkanaal, is het dan ook belangrijk dat deze wordt vervangen. Anders loopt u het risico op schoorsteenbrand of zelfs koolstofmonoxidevergiftiging. Dit zal u ongetwijfeld meer kosten dan alleen het laten repareren van uw rookkanaal.

Contact

Heeft u interesse in renovatie, reparatie, onderhoud en reiniging van uw rookkanalen in Delft door Rob Houweling? Of zou u nog wat meer informatie willen? Neem dan nu contact op of kom eens bij ons langs in Den Haag. Dan kijken wij samen met u wat we voor u kunnen betekenen.